Riikka?

Kuka olen ja mistä tulen?

Olen syntynyt 70-luvun alussa Torniossa, napapiirin eteläpuolella, Lapin läänissä. Minulla on kolme tärkeää isoa veljeä. Molemmat vanhempani ovat jo menehtyneet.

Muutin Vantaalle lukion jälkeen työskenneltyäni ensin puoli vuotta Uumajassa, Ruotsissa, siivoten autokauppoja ja toimistoja. Pääkaupunkiseudulle lähdin opiskelemaan rakennuspiirtäjäksi ja työllistyin heti valmistuttuani 90-luvun alun laman jo kolkutellessa.

Toisen pojan syntymän jälkeen muutin ex-mieheni töiden vuoksi maahanmuuttajaksi Beirutiin, Libanoniin, jossa asuimme vuodet 1994-95 rakentaen gsm-verkkoa. Kokemus opetti!

Olen naimisissa, kolmen biologisen ja kolmen uuslapsen äiti. Uusperheemme lapsista nuorin (18-vuotias) asuu vielä kotona. Kun pojat olivat vielä pieniä, perheessämme riitti hulinaa. Peheeseemme kuuluu myös kaksi kissaa: Pikku-Kissa ja Veikko.

Yrittäjäksi?

Puolisoni yrittäjyyttä seurattuani halusin kokeilla sitä myös itse. Toinen loistava motiivi oli kotona työskentelyn mahdollisuus, koska koin tärkeäksi olla kotona kun lapset tulivat koulusta. Aloitin etätyönä eri ohjelmistoilla tehtävistä rakennuspiirustuksista arkkitehtitoimistoille. Piirtopuuhat jäivät taka-alalle ja toimenkuvani siirtyi vahvasti IT-alalle; koulutusta ja konsultointia erikoistuen lähinnä suunnittelutoimistojen tarpeisiin. Yritystoimintani on osaltani hiipunut siirryttyäni Perussuomalaiset rp:n työtehtäviin. Yritys on yhä kuitenkin olemassa ja keskittyy tuotekehitykseen ja koodaamiseen.

Perussuomalaiset?

Yllätin puolisoni ilmoittamalla liittymisestäni poliittiseen puolueeseen ja lähteväni mukaan kuntapolitiikkaan keväällä 2008. Olen joutunut painimaan erilaisten ongelmien kanssa, mm. kahden erityislapsen äitinä, uusperheellisenä ja yrittäjänä. Halusin tehdä parhaani tasoittaakseni muiden tietä samoilla poluilla.

Perussuomalaisissa kolahti oikeudenmukaisuus. Pyrkimys vaikuttaa yhteiskuntaan niin että se olisi oikeudenmukainen, turvallinen ja rehellinen. Olen suhtautunut EU:hun aina arvellen, olenhan tullimiehen tytär. En voinut uskoa, että avoimet rajat toisivat pelkkää hyvää tullessaan. Siksi äänestinkin aikanaan EU:hun liittymistä vastaan. Oman puolueeni valinta näistä lähdökohdista ei ollut vaikeaa, enkä ole valintaani katunut.

Uskon kokemuksistani, rohkeudestani ja jääräpäisestä luonteestani olevan muille apua.

Harrastukset

Jos aikaa olisi, niin mukavia puuhia löytyisi joka hetkeen. Sydäntä lähellä ovat mm. puutarhan hoito, lukeminen (pohjoismaiset dekkarit ovat rautaa!), piirtäminen ja musiikki joka muodossa.

Motto:

"Rohkeutta ei ole se, että ei pelkää vaan tekee sen mitä täytyy vaikka pelkäisi."

Seuraa minua Twitterissä!

Virallinen profiilini Facebookissa!